Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і
зростання школярів, оскільки не тільки сприяє загальному зміцненню
організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і
успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура
споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й
роблять її бадьорішою і уважнішою.
Раціональне нове харчування учнів будується на дотриманні трьох основних
принципів:
забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування
енергозатратам організму;
задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і
співвідношенні у харчових речовинах;
дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно
обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.
Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною.
Тому наша школа підтримує реформу шкільного харчування, в основі якої –
нові підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів.
↑