Їдальня

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів, оскільки не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою. Раціональне нове харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів: забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму; задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах; дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня. Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому наша школа підтримує реформу шкільного харчування, в основі якої – нові підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів.

← Повернутися